Στιγμιότυπα (snapshots) ιστοσελίδων στο χρόνο: Ψηφιακό μουσείο τεχνολογίας O διαδικτυακός μου τόπος για τα Μαθηματικά: Στιγμιότυπα (snapshots) ιστοσελίδων στο χρόνο: Ψηφιακό μουσείο τεχνολογίας
    Θ ά ν ο ς Τ ά σ ι ο ς
    Σημειώσεις και άρθρα για τα Μαθηματικά και την Εκπαίδευση

Σελιδες του ιστολογιου μου

Στιγμιότυπα (snapshots) ιστοσελίδων στο χρόνο: Ψηφιακό μουσείο τεχνολογίας

Προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα μία ιστοσελίδα: http://www.archive.org/web/web.php που μπορεί και κρατάει το ιστορικό δικτυακών τόπων λειτουργώντας ως ένα ψηφιακό ημερολόγιο - μουσείο ιστοσελίδων. (!)

Δοκιμάσαμε να κοιτάξουμε έτσι πίσω στο παρελθόν της apple παρατηρώντας την εξέλιξη της ιστοσελίδας της: http://wayback.archive.org/web/20080915000000*/http://www.apple.com.


Η ιστοσελίδα της Apple το 1997


Η ιστοσελίδα της Apple το 1998



Νέα αισθητική το 2004, με τον ερχομό του iPod (4ης γενιάς) και το γνωστό σε όλους χειρισμό Click Wheel ως έμβλημα πλέον της μινιμαλιστικής αισθητικής των προϊόντων της εταιρίας



Με τον ερχομό του νέου λειτουργικού συστήματος OS X Snow Leopard, το 2007, καθιερώνεται πλέον η νέα αισθητική στη σχεδίαση ιστοσελίδων.


Το iPhone 3GS, παρουσιάζεται τον Ιούλιο του 2009 


Στη θέση που βρίσκεται η Apple - ή, και η Microsοft - σήμερα, υπήρχαν παλιότερα άλλες εταιρίες όπως Atari, Amiga, Αmstrad:  των οποίων οι εφευρέσεις θα γίνουν εκθέματα με τη σειρά τους στα μουσεία του μέλλοντος, μαζί με όλους εμάς και τα έργα μας.


O πρώτος μου Η/Y: Amstrad CPC6128


Πηγές: http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X_Leopardhttp://en.wikipedia.org/wiki/IPod_click_wheelhttp://wayback.archive.org/web/*/http://www.apple.comhttp://en.wikipedia.org/wiki/IPod_Classic.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου